BOUWKUNDIG FOLIEZWEMBAD

Zou u ervoor kiezen een duurzaam en bouwkundig foliezwembad in uw tuin of woning aan te leggen. Kiezen voor een bouwkundig zwembad is één,  welke uitvoering is twee. De ene keuze is niet beter dan de andere. Maar u kunt kiezen uit twee besten. Het échte voordeel van een foliezwembad is dat u niet aan één maat of vorm gebonden bent. U kiest zelf welke vorm uw zwembad krijgt en hoe lang en hoe breed uw zwembad daadwerkelijk wordt. De gewapende zwembadfolie is in een uitgebreid kleurengamma beschikbaar. Iedere folie schept een bepaald karakter en geeft sfeer aan uw zwembad. Graag helpen wij u bij het maken van de juiste keuze. Natuurlijk kunt u ook op locatie zwembaden bekijken. Wij helpen u graag verder.

Gewapende PVC zwembadfolie

De basis voor een bouwkundig foliezwembad bestaat uit een gemetseld zwembad, dat voorzien wordt van een betonnen vloer en glad gestukadoorde wanden. Vervolgens worden de vloer en wanden voorzien van een scheidingsvlies, hierover wordt een gewapende PVC zwembadfolie aangebracht.

Wij gebruiken een PVC zwembadfolie van fabricaat Renolit Alkorplan. Deze folie is maar liefst 1,5mm dik gewapend en in vele kleuren en motieven verkrijgbaar en geschikt voor watertemperaturen tot 32º Celsius. Deze folie is niet te vergelijken met een normale zwembadfolie, welke veel dunner is en niet bestand tegen zwemwater hoger dan 28º Celsius. Door ons eigen vakkundig team wordt de folie ter plekke gelast, geföhnd en vloeibaar afgelast met als resultaat een plooivrije, mooie en strakke zwembadbekleding.

Inbouwdelen

De inbouwonderdelen, filterinstallatie en onderwaterverlichting worden aan de hand van de grootte van uw bad gecalculeerd.

Bij een foliezwembad heeft u de keuze uit verschillende soorten en modellen trappen. Zo is er bijvoorbeeld een RVS 2-delige trap, een trap over de volledige breedte van het zwembad, een hoektrap, een trap met relaxgedeelte, et cetera.

Zwembadtechniek

De techniek welke bij uw zwembad behoort is niet alleen bepalend door uw zwembadinhoud maar ook aan uw persoonlijke wensen. Zo worden energiezuinige zwembadpompen i.c.m. met een zand/glas filter standaard aangeboden maar daar begint het pas. De waterkwaliteit kan handmatig door u geregeld worden maar juist ons specialisme ligt op het gebied van automatische waterbehandeling tot vol automatisch systemen. In onze showroom zal aan de hand van het gesprek blijken waar uw behoeftes liggen.

VERWARMEN ZWEMBAD
het zwemwater op de gewenste temperatuur

Wilt u het maximale halen uit uw buitenzwembad, kies er dan voor om uw zwembad te verwarmen. Zo geniet u op ieder gewenst moment van warm en behaaglijk zwemwater, ook in het voor- en naseizoen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw zwembadwater te verwarmen.

  • Lamellen afdekking
  • Warmtepomp
  • Gasverwarming

ZWEMBAD AFDEKKING

Een lamellen afdekking heeft meerdere functies. Het maakt uw zwembad veiliger, u heeft minder onderhoud en houdt de warmte in het water vast. Daarbij isoleert de afdekking wat het een ideale combinatie maakt met een bij verwarming zoals bijvoorbeeld een warmtepomp.